nieuws

Facultatieve
Sponsors

Belevenisdag over rituelen in het alledaagse leven

16 juli 2012

In De Tuinen van Appeltern vindt op zaterdag 25 en zondag 26 augustus van 10 tot 18 uur een belevenisdag plaats over rituelen in het alledaagse leven. Op initiatief van Ode aan je Leven hebben vijftien ritueelbegeleiders uit het hele land en België inspiratievolle plekken ingericht waar zij, samen met muzikanten en verhalenvertellers, de bezoeker op boeiende wijze laten horen, zien en ervaren hoe rituelen het leven van jong en oud verrijken.

Zij doen dit om het grote publiek op een plezierige en speelse manier kennis te laten maken met hun nog jonge vak waar mensen écht iets aan hebben op die momenten in een mensenleven die er echt toe doen. De voortgaande secularisatie heeft een schreeuwende behoefte doen ontstaan aan persoonlijke en eigentijdse rituelen. Maar hoe doe je dat? Wie kan mij helpen? De ritueelbegeleider!

Het thema van Rituelen voor het Leven, een uniek evenement dat voor de eerste keer wordt georganiseerd, is ganzenbord. Dit oer-Hollandse spel kent iedereen. Het is al eeuwenoud. Ken je de achtergrond ervan? Ganzenbord is een levensreis langs bijzondere momenten in het leven van iedereen. Tijdens Rituelen voor het Leven komen deze en andere momenten in het tuininspiratiepark tot leven. Het gaat bijvoorbeeld over verliefd worden en kiezen voor elkaar, over verlangen en keuzes maken, gevangenschap en bevrijding, over geboorte, ouder worden en dood, over vieren en herdenken. Ganzen wijzen je de weg, want een gans is een goede tochtgenoot. Denk maar eens aan Niels Holgersson, ook hij wist dat al.

Op vaste tijden zijn er op het centrale plein in De Tuinen voordrachten en er is een gratis workshop over persoonlijk afscheid nemen. Ook kun je deelnemen aan de theetafel der herinnering en getuige zijn van eigentijdse doop- en huwelijksvieringen. In het Praathuis kan iedereen terecht met zijn of haar persoonlijke verhaal en vragen. De Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders geeft informatie over ritueelbegeleiders in de praktijk.

Rituelen voor het Leven, dat is leerzaam genieten op één van de mooiste plekjes in het Land van Maas en Waal. Kijk voor meer informatie op www.odeaanjeleven.nl.

---------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE