nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bekijk het videoverslag van de jubileumactie van Rebel’s Begrafenisonderneming

16 april 2015


Op zaterdag 11 april is het 200-jarig bestaan van Rebel’s Begrafenisonderneming gevierd. Tijdens de feestelijke open dag werd er, onder grote publieke belangstelling, ook een historische uitvaartstoet gevormd die een oud gebruik uit Huizen nabootste door rond de Oude Kerk te lopen op weg naar de begraafplaats. Daarin kon men zien hoe men vroeger gekleed ging bij een begrafenis en in welke vorm dat ging. Zo was de kist nooit zichtbaar, maar was deze altijd bedekt onder een kleed. Verder liepen de mannen vooraan 2 aan 2, gevolgd door de vrouwen in klederdracht en gehuld onder zogenaamde regenkleden.

Verder was er een rouwkoets uit 1919 te zien, verschillende rouwauto’s van de jaren ’50 tot heden, een uitvaartfiets en een uitvaartbus. Na de rondgang van de historische stoet was er een rondleiding op de Oude Begraafplaats van Huizen georganiseerd door Rebel’s Begrafenisonderneming. Deze begraafplaats is bijna gelijktijdig met de start van de onderneming, in het jaar 1815, in gebruik genomen onder een bevel van Napoleons bewind.

Na de rondleiding was de bekendmaking van het goede doel in het uitvaartcentrum en kon ook het uitvaartcentrum zelf nog bezocht worden.Rebel-uitvaart.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >