Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Begraaftarieven De Nieuwe Ooster opnieuw niet omhoog

vrijdag 23 december 2005

De Raad van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer heeft op 19 december de begroting 2006 van begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster (DNO) vastgesteld. Deze begroting is voor het eerst sinds de interne verzelfstandiging van DNO sluitend. Opvallend is dat een groot deel van de tarieven weinig of niet is verhoogd.

De Nieuwe Ooster is de belangrijkste gemeentelijke voorziening op het gebied van begraven en cremeren in Amsterdam. Sinds 2004 is het bedrijf intern verzelfstandigd. Een van de hoofddoelen van de verzelfstandiging was een kostendekkende exploitatie. Dit doel is dus in 2006 bereikt. Ook in het bieden van een persoonlijke en kwalitatief hoge dienstverlening worden langzaam maar zeker resultaten geboekt. De waardering van uitvaartondernemers en nabestaanden neemt merkbaar toe. De goede jaarcijfers zijn een direct gevolg van deze ontwikkeling.

Stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet: “Ik ben trots op dit mooie resultaat. Zeker gezien de vele berichten de afgelopen weken over de grote stijging van de begraaftarieven is het goed om te zien dat er bij De Nieuwe Ooster sprake is van minimale tariefstijgingen. Sterker nog, de begraaftarieven zijn voor het derde opeenvolgende jaar niet verhoogd. Het is belangrijk dat mensen in Amsterdam en omstreken weten dat er bij de keuze tussen begraven of cremeren geen sprake hoeft te zijn van prijsverschillen, zodat ze een goede beslissing kunnen nemen.”

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder