nieuws

Facultatieve
Sponsors

Begraafplaats Westerveld en Crematorium Velsen samen

11 januari 2004


Na 1 januari 2004 verder als Begraafplaats & Crematorium Westerveld

Het bestuur van de Stichting Begraafplaats Westerveld heeft besloten om de exploitatie van de begraafplaats per 1 januari 2004 onder te brengen bij 'de Facultatieve Groep' in verband met de ruime ervaring op het gebied van begraven en cremeren die hier aanwezig is. Dat betekent dat begraafplaats Westerveld en Crematorium Velsen (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) verder gaan onder de nieuwe naam Begraafplaats & Crematorium Westerveld. Met de onthulling van een plaquette op 9 januari 2004 - door de heer H.L. Hubrecht (voorzitter Bestuur Stichting Begraafplaats Westerveld) en de heer J.M.H.J. Keizer, bestuursvoorzitter van 'de Facultatieve Groep' - werd de 'nieuwe' organisatie officieel.

Begraafplaats Westerveld is een van de oudste particuliere begraafplaatsen van Nederland en werd op 1 mei 1890 geopend. In 2002 kwam Westerveld uitgebreid in het internationale nieuws in verband met de tijdelijke begrafenis van de politicus dr. W.S.P. Fortuyn. Het Crematorium Velsen - een Rijksmonument - werd in 1913 als eerste crematorium in ons land gebouwd. Met de eerste crematie (op 1 april 1914) schreef het crematorium een belangrijk stuk geschiedenis.

Hoge dienstverlening
"Begraafplaats Westerveld en Crematorium Velsen werken al jaren nauw samen", stelt de heer J.M.H.J. Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van 'de Facultatieve Groep'. "Het unieke Petit Cafe Westerveld, dat in 2001 geopend werd, is daar een prachtig voorbeeld van. Dat de begraafplaats en het crematorium nu echt één worden, betekent dat de dienstverlening van beide organisaties nu vollédig geïntegreerd wordt. En dat betekent dat het hoge niveau van dienstverlening nog verder geoptimaliseerd kan worden."

De directie van Begraafplaats & Crematorium Westerveld wordt gevoerd door de heer L. van Eijk en mevrouw C.C. Bosua-Westerman, voormalig directeuren van respectievelijk de begraafplaats en het crematorium.

'De Facultatieve Groep'
'De Facultatieve Groep' heeft ruime ervaring op het gebied van begraven en cremeren. Niet alleen Begraafplaats & Crematorium Westerveld maakt deel uit van de Groep, maar ook het Crematorium Dieren, het Crematorium Jonkerbos in Nijmegen en Begraafplaats & Crematorium Moscowa in Arnhem. 'De Facultatieve Groep', voortgekomen uit de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie (sinds 1874), levert tevens hoogwaardige producten en diensten op het gebied van verzekeringen, communicatie, milieubeheer en verbrandingstechniek en automatisering. Dit gebeurt door middel van zelfstandige werkmaatschappijen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Meer informatie op de vernieuwe website: www.bc-westerveld.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >