nieuws

Facultatieve
Sponsors

Beelden uit verleden en toekomst in Yarden Crematorium Rotterdam

‘Bijna-dood ervaringen’ nemen angst voor dood weg

23 maart 2006

Op dinsdag 4 april houdt Piet Hein van Seggelen van Stichting Merkawah een presentatie over bijna-dood ervaringen in Yarden Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101 in Rotterdam(-Zuid). De lezing duurt van 20.00 tot 21.45 uur. De spreker gaat in op het verschijnsel dat kan optreden tijdens een periode van klinische dood, ziekte, een bijna-fataal ongeluk, zware bevalling of stervensproces. Maar soms treedt het ook op zonder duidelijke aanleiding. Per dag schijnen zo’n tien Nederlanders het verschijnsel mee te maken. De lezing is een initiatief van Yarden Vereniging. Belangstellenden worden vanaf 19.30 uur met koffie en thee in het crematorium ontvangen. Om 21.00 uur is er een koffiepauze, waarna om 21.30 uur ruimte is voor vragen.

Waardevol
Stichting Merkawah (Hilversum) begeleidt mensen die een bijna-dood ervaring hebben gehad. Daarnaast geeft de stichting voorlichting over het verschijnsel en verricht er onderzoek naar. Mensen die een bijna-dood ervaring hebben gehad, beschrijven bijvoorbeeld beelden uit de toekomst. Of ontmoetingen met mensen die overleden zijn, maar van wie ze dat op dat moment niet konden weten. Ook zijn verhalen bekend waarbij men tijdens de reanimatie boven het lichaam zweeft. Nadien kon men precies beschrijven hoe dit proces verliep en zelfs details van gesprekken navertellen. Mensen zeggen de ervaring te koesteren als een waardevolle belevenis. Hun houding tegenover religie en leven na de dood is volgens hen veranderd. Ze beweren minder angst voor de dood te hebben.

Steun
Teamleider Jans Springer: ‘Met dit thema kunnen geïnteresseerden op een andere wijze kennismaken met het fenomeen dood. We vinden het belangrijk dat verschijnselen zoals bijna-dood ervaringen bespreekbaar zijn. Tijdens de avond is er volop gelegenheid vragen te stellen. Yarden Vereniging is tijdens de avond aanwezig om voorlichting te geven en mensen te steunen. Nogal wat mensen worstelen soms heel lang met zo’n ervaring en willen graag hun verhaal kwijt tijdens een avond als deze.’ Toegang is vrij, reserveren is gewenst: telefoon 010 480 3344.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >