nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ave Maria nog steeds op nummer één

Marco Borsato vanuit het niets op 6 in uitvaart top 50

22 juli 2004

‘Ave Maria’ wordt nog steeds het meest gedraaid tijdens uitvaartplechtigheden. Dit blijkt uit eigen onderzoek van Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen naar uitvaartmuziek in de eerste helft van 2004. Muziek is tijdens en rond een uitvaart zeer belangrijk.

Monuta heeft als grootste uitvaartverzorger van Nederland onderzoek gedaan naar veelgedraaide muziek tijdens de door haar verzorgde uitvaartplechtigheden. De muziekkeus is in het afgelopen jaar weinig veranderd. Nabestaanden kiezen in de eerste helft van 2004 net als het jaar ervoor het meest voor ‘Ave Maria’, het bekende ‘Waarheen Waarvoor’ van Mieke Telkamp en ‘Time to say goodbye’. Opvallend is Marco Borsato’s “Afscheid nemen bestaat niet”. Vanuit het niets staat dit nummer op zes.

Muziek is tijdens en rond een uitvaart zeer belangrijk. Het geeft een persoonlijke tint aan de uitvaart en kan veel indruk achterlaten. Nabestaanden kiezen vaak voor de favoriete muziek van de overledene of voor passende muziek met een aansprekende tekst. Monuta heeft vorig jaar een CD met de titel ‘In de stilte van de wind’ uitgebracht met daarop negen nieuwe Nederlandstalige nummers. De nabestaanden krijgen deze aangeboden tijdens het regelen van de uitvaart. Deze CD staat inmiddels in de top 10.

Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen (sinds 1923) is aanbieder van een geïntegreerd en samenhangend scala van producten en diensten op de einde-levenmarkt. Daarbij voorziet zij, vanuit 130 vestigingen in heel Nederland, in de vervulling van ieders persoonlijke wens rondom het levenseinde. Als dé specialist rondom het einde-leven wil Monuta de vraagbaak, expert en opinieleider zijn voor de samenleving.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >