nieuws

Facultatieve
Sponsors

Aula Essenhof in oude luister hersteld

Ingrijpend gerestaureerd en heringericht

15 februari 2010


februari wordt de oude Aula van begraafplaats en crematorium de Essenhof na ruim 20 jaar leeg te hebben gestaan, officieel geopend en vanaf maart vinden er weer uitvaartplechtigheden plaats. Spring Architecten te Rotterdam hebben het gebouw ingrijpend gerestaureerd en heringericht.

Bijzondere afscheids- én ontmoetingsplek
In 1938 ontwierp A.J. Argelo, een leerling van de architect S. Ravesteijn (bekend van de Kunstmin) het gebouw dat sindsdien een bijzondere ontmoetingsplek werd voor veel Dordtenaren. Na de bouw in 1987 van het nieuwe Aula annex crematoriumcomplex aan de Nassauweg werd de oude Aula echter gesloten omdat het gebouw niet meer voldeed aan de eisen van de tijd. Wel werd het pand in afwachting van betere tijden wind- en waterdicht gehouden. In 2003 kreeg het gebouw door de unieke architectuur en ligging de aanwijzing als Rijksmonument.Nu het gebouw in oude luister is hersteld, is het niet alleen weer het sfeervolle, fysieke hart van begraafplaats en crematorium de Essenhof. Vanaf maart neemt het ook bij uitvaartplechtigheden weer een plaats in als monumentale en unieke afscheids- én ontmoetingsplek naast de andere accommodaties van de Essenhof.

De openingsbijeenkomst donderdag 18 februari is voor genodigden. De Essenhof organiseert op 5 juni een open dag met rondleidingen voor het publiek in de oude aula.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE