nieuws

Facultatieve
Sponsors

As uitstrooien mag niet tijdens 4-daagse

18 juli 2023


Uitvaart-nijmegen.nl

Vandaag is de traditionele wandel Vierdaagse van Nijmegen weer begonnen. Vorig jaar gingen foto’s rond van mensen die bij het beeld bij het start/finish terrein door de as van een overleden deelnemer liepen. Dagblad de Gelderlander vroeg zich af of het is toegestaan om as uit te strooien op het terrein van de Vierdaagse. Het antwoord is: nee.

De organisatie van Vierdaagse heeft geen actief beleid om te voorkomen dat mensen as van overledenen uitstrooien. Maar in de APV van de gemeente Nijmegen staat dat het uitstrooien van as op grond van de gemeente niet is toegestaan. Uitzonderingen zijn de strooivelden bij begraafplaatsen en crematoria, maar daar moeten nabestaanden betalen om de as te mogen uitstrooien.

Het was de laatste wens van een trouwe deelnemer van de Vierdaagse om na zijn overlijden te worden uitgestrooid bij het Vierdaagse beeld in het Julianapark. Dat gebeurde vorig jaar, maar de as lag op de grond voor het beeld. Dat beeld is nou juist een plek waar veel mensen zich laten fotograferen en die mensen stonden zonder dat ze het door hadden in de as van een overledene. Er zijn dit jaar dranghekken geplaatst rond het monument. Die hekken voorkomen niet dat iemand daar as kan uitstrooien, maar ze zorgen er wel voor dat anderen dan in ieder geval niet in de as staan.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Nijmegen op www.uitvaart-nijmegen.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >