nieuws

Facultatieve
Sponsors

Andante Café op 11 september

4 september 2016

Andante Café is een initiatief van het crematorium Tilburg. U bent in de ochtend vanaf 11.00 uur welkom als u alleen een kopje thee of koffie wilt komen drinken. In de middag is er in Andante Café een georganiseerde bijeenkomst voor ieder die dat wil. Deze wordt mogelijk gemaakt door een van de leden van het netwerk Sterven en Rouw Midden-Brabant. Het thema is iedere keer verschillend, maar heeft altijd te maken met de dood, sterven, verdriet en rouw.

Gertie Mooren (rouw-, verlies- en traumatherapeut en auteur van het boek ‘Ik zet mijn masker af…’) vertelt over kinderen/jongeren en hun rouw. Rouwen is een diepgaand proces en iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. Bij kinderen/jongeren uit rouw zich op manieren die bij hun ontwikkeling van dat moment hoort. Gertie brengt 5 jongeren van de groep „Mijn masker af” mee. Zij zullen zelf vertellen hoe zij met rouw omgaan, hoe hun omgeving reageert en wat dat voor hen inhoudt. Samen gaan zij u vertellen wat kinderen/ jongeren in rouw nodig hebben en hoe je als betrokkene kunt kijken naar jezelf en naar de ontwikkeling van kinderen en jongeren waardoor er wederzijds begrip en verbondenheid blijft of weer komt.

In het boek ‘Ik zet mijn masker af’ vertellen 20 jongeren hun overlevingsverhaal n.a.v. de dood van iemand die hen lief was.
Wij nodigen jongeren, ouders, leerkrachten, hulpverleners en andere belangstellenden van harte uit om aan deze interactieve middag deel te nemen. Er is voldoende ruimte tot het stellen van vragen en na afloop is er gelegenheid om na te praten met Gertie en/of de jongeren.

De bijeenkomst is in Andante Café in het park van het Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5 te Tilburg (parkeerterrein rechts en dan het ronde gebouw achteraan).

Ontvangst 13.00 uur en aanvang bijeenkomst 13.30 uur (geen entreekosten, koffie & thee gratis). We verwachten dat de eindtijd ongeveer om 16.00 uur zal zijn. Graag aanmelden via info@crematoriumtilburg.nl o.v.v. Andante café 11 september.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >