nieuws

Facultatieve
Sponsors

Afscheidscadeau Auke Rentenaar naar Kinderhulp

1 augustus 2016


In april ging Auke Rentenaar met pensioen. De salesmanager van DFW Europe vroeg collega’s en zakenrelaties bij zijn afscheidsfeest om een bijdrage te doen aan het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Tijdens het afscheidsfeest bij DFW Europe op 21 april is maar liefst 3950 euro bij elkaar gehaald. Dit bedrag is inmiddels overgemaakt het goede doel. Het Nationaal Fonds Kinderhulp heeft het onderstaande interview met Auke Rentenaar op haar site gepubliceerd.

Een mooi gebaar: Auke Rentenaar

We stellen jullie graag voor aan Auke Rentenaar, 68 jaar uit Edam. In april van dit jaar ging hij met pensioen en als afscheidscadeau vroeg hij zijn collega’s en zakenrelaties om een bijdrage voor Kinderhulp. Hiermee heeft hij 3950 euro opgehaald! Wat een mooi gebaar en wat een gulle collega’s. Wij zijn meneer Rentenaar erg dankbaar en stelden hem dan ook graag wat vragen.

Kunt u iets over uzelf vertellen?

“Ik heb gewerkt als verkoop manager in de techniek, waarvan de laatste 10 jaar in de crematieovenbouw voor DFW Europe BV in Broek op Langedijk. Daarnaast was ik actief op het gebied van voetbaltraining (jeugd) en fotografie. Mijn interesses gaan nu vooral uit naar fietsen, fotografie en het begeleiden van jonge mensen in de commercie.”

Wat is uw connectie met Kinderhulp?
“Mijn vrouw en ik wilden graag iets doen voor kinderen in Nederland, maar niet op één specifiek gebied zoals sport. Zo kwamen we uit bij Kinderhulp. ”

Wat was voor u de reden om als afscheidscadeau een bijdrage voor Kinderhulp te vragen?
“Omdat ik, om mij heen, veel kinderen zie die geen vakantie kunnen houden of waarvan de ouders de middelen niet hebben om ze bij een club te laten gaan. Of dit nou de scouting of een sport-, dans- of toneelclub is. Elk kind zou daar recht op moeten hebben.”

Hoe reageerden uw collega’s en zakenrelaties hier op?
“Gezien de opbrengst van de actie is er door zowel mijn collega’s als mijn zakenrelaties bijzonder gul gereageerd op mijn keuze.”

Heeft u al veel plannen voor uw pensioen?
“Het is allemaal nog vers en ik heb vooraf geen plannen gemaakt. Wel zal ik nog een paar projecten uitvoeren voor mijn laatste werkgever. Dit kan ik doen op een tijdstip dat mij uitkomt. Waar ik altijd vooruit heb gepland zal ik nu rustig nadenken over de wijze waarop ik mijn tijd in ga vullen. In ieder geval is er in en rondom het huis nog voldoende te doen om mij niet te vervelen.”

Hartelijk dank meneer Rentenaar en geniet van uw pensioen!
Ook bijdragen aan kindergeluk? Kijk dan hier wat je allemaal kunt doen.

Kijk voor uitgebreide informatie over het Nationaal Fonds Kinderhulp op www.kinderhulp.nl.

Bedrijfsfilm DFW Europe met Auke Rentenaar op 3.20 min.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >