nieuws

Facultatieve
Sponsors

AFLEVERINGSTITEL: LEVEN MET DE DOOD

GEESTKRACHT 11, UITZENDING 3 JUNI 1999

28 mei 1999

Hoe ziet je leven er uit als je geconfronteerd wordt met een ernstige ziekte. En wat houdt je staande als je merkt dat na een jarenlange strijd tegen die ziekte je lichaam het meer en meer laat afweten.

Zes jaar geleden werd bij Sjef Ernes (63) de ziekte van Kahler (beenmergkanker) geconstateerd. Vanaf het moment dat de dokter de diagnose uiitsprak had Sjef het idee dat hij er wel doorheen zou komen. Hij voelde zich goed en had een rotsvast vertrouwen dat hij de ziekte zou overwinnen.

De kanker werd weer actief en na een aantal zware kuren beseft Sjef nu dat hij waarschijnlijk niet meer beter zal worden. Samen met zijn vrouw treft hij een aantal voorbereidingen voor zijn begrafenis. Hij vindt het moeilijk om zichzelf te zien aftakelen. Aan de andere kant ervaart hij dat niets zo belangrijk kan zijn als de vele mooie dingen die hij de afgelopen jaren tijdens zijn ziekte heeft beleefd met mensen in zijn directe omgeving.

Marie José Jansen Boot (45) is moeder van 4 kinderen en onderwijzeres. Zeven jaar geleden kreeg ze borstkanker waarvan ze genas. Het was een zware slag toen een aantal maanden geleden toch weer kanker werd geconstateerd, in haar botten. Ze hoopt nu dat de chemokuren en bestaling de ziekte tot stilstand brengen.

De ziekte heeft het leven van Marie José veranderd. Ze heeft het gevoel dat ze in een ander lichaam woont. Zo hield ze bijvoorbeeld erg van sporten, dat kan ze nu niet meer. Daarom probeert ze steeds te genieten van de dingen die ze wel kan, zoals muziek luisteren, schilderen en wandelen. Hierdoor heeft ze meer oog gekregen voor de kleine dingen en lijkt het wel of er een extra dimensie wordt aangeboord. Marie José ervaart haar leven als een rivier met nu eens rustige rechte stukken, dan weer bochten en stroomversnellingen. Het geloof is voor haar de bedding van de rivier.

Uitzending Geestkracht 11 d.d. 10 juni a.s. om ca. 22.35 uur


Meer informatie? http://www.ncrv.nl/geestkracht

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE