nieuws

Facultatieve
Sponsors

70 % procent Nederlanders legt digitale nalatenschap niet vast

26 september 2019

Zeventig procent van de Nederlanders die actief zijn op sociale media hebben niet vastgelegd wat er met hun sociale media profielen moet gebeuren wanneer ze zijn overleden. Onder jongeren tot 30 jaar ligt dat percentage zelfs op 85 procent, dat meldt RTL Nieuws.

Van de mensen die wel bezig zijn met hun digitale nalatenschap wil 40 procent dat alle profielen na overlijden worden verwijderd. Dertig procent vindt dat hun nabestaanden zelf mogen kiezen wat er met de profielen moet gebeuren.

Rouwdeskundige Riet Fiddelaers-Jaspers vertelt bij RTL Nieuws dat het voor nabestaanden heel vervelend kan zijn als ze meldingen blijven ontvangen van een profiel van iemand die al is overleden. Zo komt het regelmatig voor dat mensen een verjaardags-herinnering ontvangen van iemand die al een tijd is overleden. Politicus Henk Krol kan daar over meepraten. Hij feliciteerde vorig jaar een aantal mensen die al waren overleden nadat Krol een verjaardags-herinnering had ontvangen.

Het is aan te raden om na te denken over je digitale nalatenschap. Lees voor tips verder in de infotheek van Uitvaart.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >