nieuws

Facultatieve
Sponsors

6 april: Uitvaartboulevard in Tilburg

21 maart 2008

Tilburg, maart 2008 - Op zondag 6 april organiseren Dela, Monuta, Centrale Begraafplaats West en het Crematorium voor Tilburg en omstreken aan de Karel Boddenweg een uitvaartboulevard. Het klinkt in eerste instantie misschien best vreemd, toch is het niet zo raar. Sterven hoort bij het leven en vroeg of laat wordt iedereen ermee geconfronteerd. Daarom kan het juist enorm verhelderend werken om te weten welke mogelijkheden er zijn om van het laatste afscheid een unieke persoonlijke gebeurtenis te maken. We stellen ieder op onze eigen manier de deuren open van 11.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze dag hebt u de kans om achter de schermen te kijken en alle vragen te stellen die u maar wilt.

We organiseren deze dag gezamenlijk en dat doen we omdat we in ons dagelijks werk ook samenwerken. Onze aparte ingangen zijn gelegen aan dezelfde straat. U kunt ons namelijk vinden aan de Karel Boddenweg in Tilburg. We zijn buren van elkaar. Het Crematorium Tilburg en de Begraafplaats liggen in het midden, aan de ene zijde Monuta en aan de andere zijde Dela. Komt u de straat in rijden of lopen dat ziet u direct onze aparte ingangen. Het maakt niet uit waar u als eerste naar binnen gaat. Er is tijd genoeg om alle locaties te bezoeken. Iedere organisatie heeft zijn eigen specialiteit. We zijn uniek en dat willen we u graag presenteren. Kinderen zijn ook van harte welkom, voor hen hebben we enkele speciale activiteiten zoals een speurtocht, lees- en knutselhoek en een clown.

Over DELA
De laatste jaren hebben meerdere uitvaartcentra van DELA een ware metamorfose ondergaan. Ze zijn nu kleurrijk, sfeervol en zijn aangepast op de beleving en de wensen van de bezoekers. Uitvaartcentrum Tilburg is daar een goed voorbeeld van. Volgens de filosofie van DELA moet de omgeving nabestaanden niet verdrietiger maken, maar hen juist helpen om te gaan met het verdriet. Daarom is ons uitvaartcentrum ingericht met comfortabel meubilair, warme verlichting en passende kunst. In tegenstelling tot vroeger, toen een uitvaart min of meer standaard was, worden uitvaarten nu steeds individueler en geheel afgestemd op de persoon die overleden is. Nabestaanden kunnen zelf een ontwerp maken voor het rouwdrukwerk of men kan bijvoorbeeld kiezen voor een beschilderde kist of voor ander rouwvervoer zoals een speciale koets of fiets. Tijdens de open dag zijn medewerkers van DELA aanwezig om u rond te leiden en al uw vragen te beantwoorden.

Over Monuta
De dood wordt meer en meer bespreekbaar. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Veel mensen zijn benieuwd naar de regelzaken waar zij bij een overlijden mee worden geconfronteerd. En wat denkt u van de mogelijkheden die er zijn om uw wensen vooraf vast te leggen of om u te helpen bij het maken van de muziekkeuze? Om u hierover voor te lichten, organiseert Monuta regelmatig open dagen en themabijeenkomsten. Het is ook mogelijk om Monuta uit te nodigen om voor een groep een themamiddag of -avond te verzorgen. Monuta heeft haar doel bereikt, als de nabestaanden vertellen dat zij een uitvaart goed vonden en dat zij ondanks het verdriet de juiste keuzes hebben gemaakt.

Over Centrale Begraafplaats West van de gemeente Tilburg
De begraafplaats is gelegen tussen de Hoflaan en de Karel Boddenweg. Het is een parkachtige begraafplaats met veel groen achter het crematorium. Kiest u ervoor om gebruik te maken van de begraafplaats Hoflaan dan is het goed om te weten hoe e.e.a. in zijn werk gaat. Juist om die reden kunt u tijdens de uitvaartboulevard de begraafplaats bezichtigen en de vragen stellen die u heeft.

Over Crematorium voor Tilburg en omstreken
Het Crematorium Tilburg wil in harmonieuze samenwerking met alle uitvaartondernemers, de gelegenheid en faciliteiten bieden aan nabestaanden om afscheid te nemen van de mens die is overleden. We vinden het belangrijk dat de overledenen met respect gecremeerd worden. Voor de nabestaanden willen we een fijne herinnering bieden aan de condoleances die zij bij ons in ontvangst nemen. Herdenken en herinneren wordt een steeds belangrijker facet in het leven van nabestaanden. Nagenoeg alle ruimten zijn te bezichtigen en er zijn diverse proeverijen. Onze medewerk(st)ers zijn aanwezig om op al uw vragen antwoord te geven, zoals bijvoorbeeld: Als we na de crematie een hapje willen eten wat serveren jullie dan? Hoe kan ik de herinnering aan de overledene levend houden? Zijn er gedenktekens te verkrijgen? Waar wordt degene waarvan je afscheid moet nemen nu werkelijk gecremeerd? Wat gebeurt er met de as?

U bent welkom op zondag 6 april van 11.00 –16.00 aan de Karel Boddenweg in Tilburg.


Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE