nieuws

Facultatieve
Sponsors

25 september open dag Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen

VLEERMUIS OF ANKER: SPEUREN NAAR OUDE GRAVEN EN KIJKJE IN OVENRUIMTE

1 september 2005


Yarden Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen, Kamperfoeliestraat
2-A in Den Haag, houdt zondag 25 september van 11.00 tot 17.00 uur een open dag. Siem Edink geeft om 12.00 en 14.00 uur een audiovisuele presentatie over grafsymboliek. Want wat betekent toch een zandloper, vleermuis, anker of pauw op een grafsteen? Aansluitend kunnen bezoekers deelnemen aan een wandeling over de begraafplaats op zoek naar grafsymbolen.

Voor kinderen is een speurtocht uitgezet. Met behulp van een plattegrond met toelichting kan men op eigen gelegenheid de aula’s, rouwkamer, muziekkamer én ovenruimte bekijken en over de begraafplaats en door de urnentuin wandelen. Voor vragen over uitgifte nieuwe graven, grafrechten, onderhoud en renovatie grafmonumenten of het vinden van bepaalde graven staan de medewerkers ter beschikking. Dit geldt ook voor vragen over asbestemming, nagedachtenisvormen en verzekeringen. Tijdens de open dag wordt een animatiefilm vertoond van het cryomeren (‘vriesdrogen’), een mogelijke nieuwe vorm van uitvaart.

Grafsymbolen
Manager Teddy Koning: ‘Met de lezing, wandeling en speurtocht voor kinderen willen we mensen op een andere manier naar uitvaart laten kijken. Tijdens de wandeling kunnen bezoekers zelf kennismaken met de geschiedenis van grafsymboliek. Voor kinderen is een speurtocht uitgezet met voor ieder kind een leuk prijsje na afloop. Nieuw Eykenduynen bestaat al sinds 1891 en heeft dus een lange geschiedenis. De monumentale Hoeve Ysendoorn op de begraafplaats en het crematorium zijn nog niet zo lang geleden met behoud van eigen karakter gemoderniseerd. Verder beschikt het crematorium over de modernste filterinstallatie die voor handen is. Voor meer vragen over de open dag kunnen mensen ons - tijdens kantooruren - bellen: telefoon 070 325 8396. Iedereen is op 25 september van harte welkom.’

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE