nieuws

Facultatieve
Sponsors

15.000 euro schadevergoeding na vergissing

28 juli 2023


Een van de families die slachtoffer is van de verwisseling van twee overledenen in een uitvaartcentrum in Voerendaal eist een schadevergoeding rond de 15.000 euro. Het gaat om de familie die vorige week zaterdag dacht hun eigen vader te hebben begraven, maar later te horen kreeg dat ze in werkelijkheid een voor hen onbekende overledene hadden begraven.

De familie nam deze week direct al een letselschade advocaat in de arm. Ze stellen de uitvaartondernemer aansprakelijk voor de fout en de daardoor geleden schade. De advocaat vertelt aan 1Limburg dat de nabestaanden psychische klachten hebben opgelopen.

Uitvaartjurist bij onder andere Uitvaart.nl, Willem van der Putten, denkt niet dat de rechter in Nederland zo’n hoge schadevergoeding zal toekennen. Volgens Willem van der Putten is er strikt gezien geen andere schade dan de kosten van een tweede begrafenis. De uitvaartvereniging heeft eerder overigens al aangeboden om de kosten van de nieuwe begrafenissen en (eventuele) plechtigheden op zich te nemen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >