nieuws

Facultatieve
Sponsors

10e seizoen "Over Mijn Lijk" van start

10 januari 2024

In het tiende seizoen van 'Over Mijn Lijk,' gepresenteerd door Tim Hofman, worden vijf jonge mensen gevolgd die ongeneeslijk ziek zijn en hun laatste levensfase zo intens mogelijk willen beleven. Ze blijven actief sporten, genieten van hun werk en vieren de liefde. De vijf hoofdpersonen van dit seizoen zijn Zoë, Jeffrey, Jegor, Eva en Maaike.

Zoë (27) werkt met veel plezier in de zorg en volgt daarnaast een hbo-studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ze werd geconfronteerd met botkanker in 2019 en was kankervrij na behandeling, maar in 2021 keerde de kanker terug en verspreidde zich naar haar longen. Ondanks deze uitdagingen blijft Zoë positief en verlangt ze naar een nieuw leven.

Jeffrey (35) is een loodgieter en voetbalcoach met een gelukkig gezin. Hij kreeg in 2021 de diagnose uitgezaaide darmkanker en ondanks een risicovolle operatie, zijn er uitzaaiingen in zijn buikvlies gevonden. Hij werkt hard aan een bijzonder ontwerp voor zijn kist en zijn nieuwe huis om zijn gezin goed achter te laten.

Jegor (31) ontdekte in 2015 een kwaadaardige hersentumor. Hoewel hij weet dat de tumor zal groeien, geniet hij van het leven en heeft hij steun aan zijn partner Daisy. Ze proberen zelfs zwanger te worden en hij verkent nieuwe dingen, zoals zangles.

Eva (23) studeert Communicatie en heeft een sterke relatie met haar vriend Matthijs. Ze werd in 2021 geconfronteerd met uitgezaaide longkanker. Eva en Matthijs willen snel trouwen en genieten van de kleine dingen in het leven, ondanks de uitdagingen van de ziekte.

Maaike (32) ontdekte in 2014 een melanoom op haar heup, maar kreeg later de diagnose melanoomkanker stadium-4, met uitzaaiingen naar haar longen en andere organen. Ze richt zich op positieve ervaringen in haar werk, waterpolo en haar gezin en zet zich in voor kankeronderzoek.

Het nieuwe seizoen van 'Over Mijn Lijk' is vanaf 9 januari 2024 te zien bij BNNVARA op NPO 1. Er is ook een bijbehorende podcast waarin Tim met (oud) deelnemers en nabestaanden praat over de grote thema's van het leven.

Het verhaal van deze vijf moedige mensen laat zien hoe ze omgaan met het feit dat hun leven eindig is en hoe ze proberen alles uit het leven te halen, ondanks de uitdagingen die ze tegenkomen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >