nieuws

Facultatieve
Sponsors

1 op de 4 Nederlanders weet welke muziek hij op zijn uitvaart wil

11 november 2003

Volgens onderzoeksbureau NIPO heeft 1 op de 4 Nederlanders specifieke wensen over muziek bij de uitvaart. De keuze wordt door de nabestaanden gemaakt of is door de overledene al eerder vastgelegd. DELA introduceerde vorig jaar Uitvaartkompas.nl, een inspirerende site met talloze ideeƫn en mogelijkheden voor het invullen van de uitvaart. Deze maand met een bijzondere special over voor uitvaartmuziek.

Muziek bij de uitvaart helpt ons bij het verwerken van emoties. In de special vertelt muziektherapeute Elisabeth Couette over de invloed van muziek op verdriet. Verder ook aandacht voor diverse soorten muziek die te beluisteren is. Er zijn o.a. muziekfragmenten uit Madagaskar, Indonesiƫ, Cuba en New Orleans. Ook is er een artikel over muzikale rituelen uit onze multiculturele samenleving.

Muziek
Een van de bekendste uitvaartliederen is Candle in the Wind. In deze special het verhaal achter het lied van Elton John. Verder is er ook een interactief muziekprogramma waarmee u uw eigen muziekstijl kunt ontdekken. In de rubriek 'Mijn Uitvaart' vertellen Martijn Sanders (directeur Concertgebouw), Ellen ten Damme (actrice, zangeres en songwriter) en Josz LeBon (DJ) over hun uitvaartwensen. Nieuw in de special is het forum waarin u uw muziekwensen met anderen kunt delen.

Uitvaartkompas
De special over uitvaartmuziek is de tweede uit een reeks van specials. Elke drie maanden komt er een special uit rondom een uitvaartthema. Op Uitvaartkompas kunt u een wilsbeschikking invullen in het Persoonlijk Uitvaartkompas waarbij wensen rond de uitvaart worden uitgeprint en vastgelegd.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >