nieuws

Facultatieve
Sponsors

1 november: gedenken op Westerveld live op NPO 2

23 oktober 2014


Gedenken op Westerveld 2013

Begraafplaats & Crematorium Westerveld staat op zaterdag 1 november op een bijzondere manier stil bij de gedenkdag ‘Allerzielen’. Vanaf 17.30 uur is iedereen van harte welkom om gezamenlijk te gedenken en een kaarsje te branden voor hun overleden naasten. Het gedenkpark wordt sfeervol verlicht en er zal een koor optreden.

Carla Bosua, directeur van Westerveld: “Er is een toenemende behoefte gezamenlijk te herdenken. Dat merkten wij bijvoorbeeld ook vorig jaar toen er met Allerzielen zeer veel bezoekers naar Westerveld kwamen. Ook dit jaar bieden we iedereen weer de gelegenheid om op een bijzondere plek in het park een foto te plaatsen.”

Samen herdenken

In het kader van een televisieprogramma van de RKK wordt op 1 november vanaf Westerveld een live-uitzending verzorgd. Tijdens de uitzending (NPO 2, 18.05 uur) geven presentatoren Wilfred Kemp en Hella van der Wijst een indruk van de manier waarop Nederland Allerzielen beleeft. Hella van der Wijst: “Zo verschillend als mensen zijn, zo verschillend verwerken ze hun verdriet. Dat vertellen de nabestaanden die ik dit jaar heb gefilmd. Mensen putten er kracht en troost uit om verdriet samen met anderen te delen. We hebben allemaal de behoefte om onze overleden dierbaren niet te vergeten. Een gedenkplek en een herdenking als Allerzielen is ons persoonlijke lijntje met het hiernamaals.”

Men kan luisteren naar woorden van troost en muziek van Duo Celliano, Gerard van Maasakkers met band en het Kamerkoor Nieuwe Vaart.

'de Facultatieve Groep'

Westerveld is een van de oudste particuliere begraafplaatsen van ons land (1888) én het eerste crematorium van Nederland (1913). Begraafplaats & Crematorium Westerveld – een Rijksmonument - maakt deel uit van 'de Facultatieve Groep'. De kernactiviteiten van 'de Facultatieve Groep' (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is de Groep op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE