nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe TV-Serie "Tot het Einde" belicht onmisbare rol van VPTZ-vrijwilligers in thuiszorg

Start 28 april, 23:05 op NPO 2

26 april 2024


Met grote trots kondigt omroep HUMAN de lancering aan van de vierdelige human interest serie "Tot het Einde", welke vanaf aanstaande zondag te zien zal zijn op NPO 2 en NPO Start. Deze serie, een coproductie van HUMAN en Tomtit Film, is tot stand gekomen met steun van VPTZ Nederland en benadrukt de cruciale rol van vrijwilligers in de palliatieve thuiszorg.

"Tot het Einde" volgt vijf vrijwilligers die zich inzetten voor mensen in hun laatste levensfase, direct in hun thuissituatie. De serie biedt een uniek kijkje in het ontstaan van bijzondere vriendschappen, de onvermijdelijke tranen, maar ook de momenten van vreugde en het uiteindelijke afscheid nemen. Deze intieme en observerende serie laat zien wat de dood ons kan leren over het leven en het belang van menselijke nabijheid in de laatste momenten.

De serie streeft ernaar de kijker mee te nemen in de emotionele en toch liefdevolle werkelijkheid van afscheid nemen, die zich afspeelt in een willekeurig huis, ergens in Nederland. We krijgen een diepere blik op de bijzondere band tussen de vrijwilliger en de cliƫnt, de kleine maar betekenisvolle momenten en de grote gebaren die steeds belangrijker worden naarmate het einde nadert.

De eerste aflevering zal worden uitgezonden op zondag 28 april om 23:05 uur. De volgende afleveringen zijn gepland op zondag 5, 12 en 19 mei. Voor meer informatie over de serie en de uitzendtijden, bezoek de website human.nl/tot-het-einde.html.

Hoewel VPTZ Nederland niet bij naam genoemd wordt in de serie conform de mediawet, zal de organisatie wel zichtbaar zijn in de aftiteling. Dit benadrukt de essentiƫle ondersteuning en de onzichtbare heldenrol die VPTZ speelt in de samenleving.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >