Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Ruiming graf van mijn vader

16 januari 2017

Vraag nummer: 49066

Wat zijn de kosten voor het ruimen van het graf na 20 jaar.

Antwoord:

Geachte heer,

Er zijn normaal gesproken geen kosten om het graf te ruimen of het grafrecht verlopen is. Althans niet voor u als rechthebbende of nabestaande. Wel voor de eigenaar van de begraafplaats. Maar die kosten zitten in de grafhuur of de grafrechten verwerkt.

Sommige begraafplaatsen brengen sinds enkele jaren kosten in rekening voor het verwijderen van het grafmonument. U hoeft dergelijke kosten niet te betalen als dit niet bekend was op het moment dat het graf werd gehuurd of de huur werd verlengd. En u er niet voor getekend hebt.

Zie vraag "Graf opzeggen / kosten ruimen grafmonument" in de lijst van Meest gestelde vragen.
Daar staan ook veel verwijzingen naar andere vragen in. Zoals de vragen
"Kunnen kosten ruimen graf op mij verhaald worden?",
"Kosten graf ruimen",
"Wie moet kosten dragen van graf ruimen?",
"Ruimingskosten monument",
"Kosten ruimen graven"
"Wie betaalt kosten graf ruimen?" en
"Rekening voor ruimen graf".

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Van wie is de grafsteen?

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder