Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Consequenties stoppen met verlengen grafrechten


22 maart 2012

Vraag nummer: 27917

geachte heer van der Putten,
In 1980 is mijn vader begraven in een familiegraf, waarin ook mijn moeder (in een urn) sinds 1998 is bijgezet. Grafrechten zijn 3 x verlengd.(20-10-5 jr.) en loopt eind 2013 af. Wanneer ik zou stoppen met het verlengen van de grafrechten, wat gebeurd er dan met het graf en zijn er voor mij financiele consequenties??

Antwoord:

Geachte heer,

Indien u de grafrechten in 2013 niet verlengt, zijn er normaal gesproken geen kosten meer. Het grafmonument kunt u zelf verwijderen, indien u het wenst te behouden. Indien u dit niet wenst, kan de begraafplaatshouder het verwijderen en vernietigen. De inhoud van het graf zal dan op een later moment worden verwijderd. Zie vragen in de subrubriek 'Graf ruimen'.

Sommige begraafplaatshouders willen nog kosten rekenen voor het ruimen van het grafmonument. Vaak is dat ten onrechte. Zie Graf opzeggen / kosten ruimen grafmonument en andere vergelijkbare vragen over de kosten van het ruimen van een grafsteen, die al jaren geleden uitgebreider zijn beantwoord, in de sub-rubrieken 'Graf ruimen' en 'Grafsteen/monument'. Zoals de vragen "Kunnen kosten ruimen graf op mij verhaald worden?", "Kosten graf ruimen", "Wie moet kosten dragen van graf ruimen?", "Ruimingskosten monument", "Kosten ruimen graven" en "Rekening voor ruimen graf".

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek > Reportages.
Zoals de Promo Serie Begraven en Begraafplaatsen


Of kijkersvragen zoals over de nieuwe wettelijke regeling voor het eigendom van grafmonumenten per 1 maart 2011:

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE