kindsdeel


23 oktober 2009

Vraag nummer: 13106  (oude nummer: 14150)

Hallo
Mijn vraag gaat over kindsdeel.Mijn schoonvader van 55 jaar heeft een relatie met een jonge meid van 17 jaar. en dat ook nog binnen jaar van het overlijden van mijn schoonmoeder.Dus u kunt wel voorstellen dat er wat problemen zijn.Maar nu wordt zij straks 18 en willen ze in het ouderlijke huis van mijn vrouw gaan samenwonen.Kunnenwe daar wat aan doen? Of kunnen wij het kinds deel op eisen? Of zijn er andere dingen waar we om moeten denken.
Wat ook nog leuk is dat er ook nog 2 dochters thuis wonen en die zij hier ook niet mee eens dat zij er straks bij in komt. help ons wij weten het niet meer.
Alvast vriendelijke bedankt
Mvg pieter

Antwoord:

Geachte heer,

Tja, ik begrijp dat het emotioneel 'aan de lastige kant' is, maar juridisch hoeft er helemaal niets aan de hand te zijn (voor vader) als er sprake was van een langstlevende systeem op grond waarvan de langstlevende enig eigenaar is geworden. Indien er een testament was van moeder, dan zou mogelijk hertrouwen, samenwonen onder omstandigheden reden kunnen zijn voor opeising van het kindsdeel. Dat zou dan in het testament moeten staan.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.