Loon executeur


14 april 2009

Vraag nummer: 12569  (oude nummer: 12773)

Tante is overleden. Testament is eind 2008 (aantal weken voor haar overlijden) in Engeland opgesteld omdat tante daar woonde (+/- 50 jaar daar gewoond) tante wilde kort voor haar dood definitief terugkeren naar NLD. en is hier begin febr. overleden in een hospice. Neef is executeur volgens testament, hierin is geen vastgesteld bedrag voor hem opgesteld. Alles is wel in Engels en de erfgenamen beheersen deze taal niet, wie moet ervoor zorgdragen dat het testament in Nederlandse taal vertaald wordt?
Nu rekent de executeur 125,- per uur en verwacht dat de erfgenamen dit ondertekenen. Hoeveel uren hij al heeft geschreven wil hij niet zeggen. Kan dat zomaar?
Moeten de erfgenamen hem betalen via Nld's (en dus de 1% regeling) of via Engels recht?
Er is ook nog een eigen woning in Engeland, hij wil beslist niet dat de erfgenamen meegaan naar Engeland om de woning te ontruimen, hij heeft te kennen gegeven zelf wat mannetjes mee te nemen. Kan dit ook zomaar?

BVD.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Ik kan dat onmogelijk beoordelen en beantwoorden. De vraag is welk recht van toepassing is. Misschien is er wel een rechtskeuze gemaakt in het testament. Is niet het Nederlands recht van toepassing dan kan ik geen informatie geven.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >