Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

48163: echt laatste vraag (maar niet heus)


11 november 2016

Vraag nummer: 48184

Uw uitleg en die van de WLB:
wanneer ouders van een foetus kiezen voor cremeren of begraven op het crematorium/begraafplaats moeten de bepalingen worden gevolgd van de WLB als zijnde de foetus een volwassene? Als ik dit goed interpreteer uit uw naar mijn mening zeer heldere uitleg, moet er dus ook gewoon voor een foetus een verlof tot crematie c.q. begraven zijn afgegeven door de gemeente vóórdat crematie of begraven kan plaatsvinden. Betekend dan dat er geen genoegen kan worden genomen met een artsenverklaring/verklaring van bevalling. Wanneer dit klopt heb ik uw uitleg volledig begrepen?

Antwoord:

Geachte heer,

Ik wilde het niet al te ingewikkeld maken, door het daar ook nog over te hebben. Maar voor het begraven of het cremeren van een foetus is inderdaad geen verlof tot begraven of cremeren van de gemeente nodig. Maar dan wel een verklaring van de behandelend arts.

Artikel 11a van de Wlb zegt dat een menselijke vrucht als bedoeld in artikel 2, tweede lid, worden begraven of gecremeerd mits een verklaring van de behandelende arts wordt overgelegd, waaruit blijkt dat het een menselijke vrucht als bedoeld in dat artikel betreft.

De verklaring van de behandeld arts en het verlof van de gemeente zijn beiden geldige documenten om een foetus te mogen cremeren.
Beide staan in de wet.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >