Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Ik wil een opleiding verzorger overledenen gaan volgen

14 oktober 2004

Vraag nummer: 3382 (oude nummer: 4817)

ik ben een jongen van 27 jaar en wil graag de opleiding volgen verzorger overledenen maar moet ik dan ook een stage plaats hebben,en wie betaalt de kosten

Antwoord:

Geachte heer,

U zit hier in de juridische adviesrubriek en als u geen juridisch probleempje hebt, kan ik weinig voor u doen.
Maar ik heb wel een paar tips.

Ik weet niet hoe ver u bent in de voorbereiding, maar klik eens links op de button Bedrijven op de homepage. En kijk dan in de categorie Opleidingen naar de mogelijkheden. Bel enkele van die instellingen op en informeer naar mogelijkheden. Als u het hebt over het verzorgen van overledenen kunt u ook eens contact opnemen met grote uitvaartorganisaties zoals Yarden, Dela, Monuta e.d. of de grootste onderneming in uw woonplaats of regio. Of aan een groot ziekenhuis. Bij verzorging van overledenen kan men ook denken aan een bedrijf als CMO, te vinden via www.ZDG.nl; zij werken landelijk.

U kunt eens kijken in de Vacaturebank van deze site naar wat er aangeboden wordt. En u kunt zelf een advertentie opgeven, denk ik.
Hoe het zit met stageplaatsen en kosten, daar heb ik geen flauw benul van. Maar u kunt dat natuurlijk zelf bespreken.

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen

Zoals over de verzorging van een overledene:


Of zoals over de vraag of men verplicht is een uitvaartondernemer in te schakelen:

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder