Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Conflict asbestemming


20 maart 2010

Vraag nummer: 7443  (oude nummer: 15513)

Geachte Mr. van der Putten,

Wij zitten met een conflict inzake de asbestemming van onze vader.

Volgens de kinderen van zijn 2e vrouw die ook is overleden, was het mijn vaders laatste wens om samen met die 2e vrouw in één urn te komen. Hiervan staat niets op papier. Zij zeggen echter wel getuigen te hebben.

Echter doordat deze 2 kinderen met alle mogelijkheid het afhandelen van mijn vaders testament proberen tegen te werken, zoals het ontvreemden van goederen etc., hebben wij als enige erfgenamen van mijn vader (de 2 zgn stiefkinderen erven helemaal niets van mijn vader en dat steekt ze) besloten dat wij het as van mijn vader willen verstrooien zonder aanwezigheid van deze kinderen. Het as willen wij verstrooien bij onze moeder, aangezien zij ook zijn grote liefde was en altijd is gebleven.

Nu proberen uiteraard deze stiefkinderen ons wederom tegen te werken door dit bij de DAS te melden en eventueel een rechtzaak tegen ons aan te spannen.

Uiteraard willen wij dit proberen te voorkomen maar als het niet anders kan....

Zou u mij kunnen adviseren wat onze mogelijkheden zijn? Welke stappen kunnen wij ondernemen om ervoor te zorgen dat het as bij onze moeder verstrooid wordt?
MIjn broer is opdrachtgever van het as alleen de notaris is de executeur testamentair.

Bij voorbaat mijn dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,
Mevrouw XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als uw broer opdrachtgever was van de crematie van uw vader en dus zeggenschap heeft over de bestemming van de as, kun hij de as van vader bij die van moeder verstrooien.

Als de kinderen van zijn 2e vrouw het daar niet mee eens zijn, kunnen zij een kort geding aanspannen. Maar erg veel kans geef ik heb niet, aangezien uw broer en u wel eigen kinderen zijn en zij niet.
Van het inschakelen van DAS zou ik niet schrikken als ik u was. Rechtsbijstandverzekeraars komen in de regel alleen in actie als er 'hard bewijs' is en zitten er niet op te wachten om hoge kosten voor een rechtszaak te maken, zeker niet als die weinig kans maakt. Het is niet erg geloofwaardig dat stiefkinderen beter zouden weten wat de wens van een overledene is dan de eigen kinderen.

Ik zou de as zo snel mogelijk verstrooien, als ik u en uw broer was.

De executeur-testamentair staat buiten deze kwestie, tenzij hij ook met de bestemming van de as belast was volgens het testament. Maar dat zal wel niet, als ik uw verhaal goed begrijp.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >