Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verplaatsen overledene naar andere begraafplaats


15 maart 2017

Vraag nummer: 50088

Is het mogelijk dat mijn overleden moeder die begravenligt in rotterdam te veplaatsen naar een begraafplaats in dirdrecht waar ik zelf woon en als dat kan hoe gaat dat in zijn werk en wat zijn de kosten daarvan?vriendelijke groet patriciastolk

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, dat zou kunnen, als uw moeder minder dan 2 maanden geleden overleden is, of als zij langer dan 10 jaar geleden overleden is. Als zij bijvoorbeeld 6 of 7 jaar geleden overleden is, moet u misschien nog 3 of 4 jaar wachten tot 10 jaar voorbij zijn.

Zie over opgraven en herbegraven:


De kosten verschillen per begraafplaats. Het begint er mee dat u de administratie van de begraafplaats in Rotterdam waar uw moeder begraven is, naar de kosten vraagt. En om advies, hoe verder te handelen. Bij de begraafplaats in Dordrecht kunt u vragen naar de kosten van een nieuw graf.

Zie de vele vragen hierover in de subrubriek 'Opgraven en herbegraven (of cremeren)'.
Zoals de vraag 'Kosten graf opgraven', de vraag 'Kosten herbegraven' en de vraag 'Is opgraven en cremeren toegestaan; wat zijn de kosten?'

Nuttig en belangrijk kunnen ook zijn vraag 47790 'Graf ruimen (misverstanden en kosten opgraven)' en vraag 46420 'Kosten graf opgraven'.

In oude vragen van voor 1 januari 2010 staat nog dat naast vergunning van de burgemeester ook verlof van de officier van justitie nodig is. De wet is per 1 januari 2010 gewijzigd. Alleen als iemand minder dan een jaar geleden overleden en begraven is, is voor het opgraven en cremeren nog toestemming van de officier van justitie nodig. Als het langer geleden is, is geen vergunning van de officier van justitie nodig.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE