Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vermelden naam man/vader op grafzerk


2 mei 2018

Vraag nummer: 54802

Geachte heer,
Ik ben rechthebbende van het graf van onze overleden dochter en haar kindje. Mag ik zonder toestemming onder vermelding van : e.v. de naam van haar man en vader van het kindje vermelden?

met vriendelijke groet
X

Antwoord:

Geachte mevrouw,

In theorie bent u degene die op het grafmonument van uw dochter als rechthebbende mag plaatsen wat u wilt.

Maar als u geen 'gedoe' wilt hebben, zou ik zeker eerst met de weduwnaar van uw dochter overleggen. Want het gaat niet alleen over het principe, maar ook over de manier van vermelden. De naam van de man/vader kan op verschillende manieren worden vermeld: voornaam en achternaam, voorletters en achternaam, alleen de voornaam.
Ik denk dat het voor uzelf ook rust geeft als er niets vervelends aan het monument voor uw dochter kleeft. Laat de man in principe zelf kiezen hoe hij vermeld wenst te worden.

Ik weet natuurlijk niet hoe de verhoudingen zijn en wat er in het verleden gebeurd is. In heel goede verhoudingen zou u uw vraag niet stellen.
Ik zou als ik u was in elk geval eerst proberen om in overleg tot een tekst/vermelding te komen, waar u allemaal mee kunt leven. Als dat niet mogelijk blijkt, kunt u als rechthebbende de knoop doorhakken.

Als buitenstaander vind ik het wel positief dat u de naam van de man en vader ook wilt vermelden. Een van de weinige rechtszaken over grafmonumenten die er zijn, ging juist over het tegenovergestelde: dat de moeder van de vrouw, die rechthebbende was, niet wilde dat zichtbaar was dat haar dochter gehuwd was geweest. De rechter vond dat onacceptabel: de naam van de man moest genoemd worden. Dat u het in principe wel wilt, is prijzenswaardig.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >