Overlijden melden

Nadat de huisarts is gewaarschuwd kunt u het overlijden melden bij een uitvaartonderneming. Een uitvaartondernemer kunt u op verschillende manieren inschakelen.

BELANGRIJK OM TE WETEN

Meld overlijden aan uitvaartverzekeraar of ondernemer

Landelijk gratis meldnummer overlijden: 088 – 848 82 27

Vergelijken van offertes kan veel geld besparen

Melden van het overlijden

De uitvaartbranche is flink in beweging. Er zijn talloze ondernemingen, van heel klein tot heel groot. Een tijdige oriëntatie op de keuze van uitvaartondernemer kan u veel geld besparen.

Heeft de overledene een uitvaartverzekering? Dan kunt u het overlijden melden bij de verzekeraar. De meeste uitvaartverzekeraars hebben hiervoor een speciaal meldnummer op hun site. Bij een melding zal worden gevraagd naar de naam en geboortedatum van de overledene, en tijdstip en plaats van overlijden. Weet u niet of de overledene een verzekering had? Dan kunt u nagaan via de site Uitvaartverzekeringsregister.nl of daar iets bekend is.

Het is goed om te beseffen dat u niet verplicht bent de uitvaartondernemer van uw verzekeraar te kiezen. U heeft altijd keuzevrijheid. Wel kan het voorkomen dat de verzekeraar minder uitkeert wanneer een andere uitvaartondernemer de uitvaart verzorgt.

Meldnummer voor overlijdensmeldingen

Heeft de overledene geen uitvaartverzekering? Dan kunt op verschillende manieren in contact komen met een uitvaartondernemer. Zo bestaat er een landelijk nummer voor het melden van een overlijden:

088 – 848 82 27
Overlijden melden (gratis) 24 uur per dag

U wordt dan doorverbonden met een uitvaartonderneming bij u in de buurt.

Betrouwbare uitvaartondernemingen

De bedrijvengids van Uitvaart.nl bevat een groot aantal adressen van betrouwbare uitvaartondernemingen. Belangrijk want de uitvaartbranche is sterk in beweging en nieuwe ondernemingen schieten als paddestoelen uit de grond. Het is dan fijn dat u kunt putten uit een bestand van betrouwbare uitvaartondernemingen.

Vergelijken kan veel geld besparen

Het is aan te bevelen om de offertes van uitvaartondernemingen goed met elkaar te vergelijken via speciale vergelijkingssites als Uitvaartmarkt.nl en UitvaartOffertes.nl. Op deze sites kunt u tot in detail uw wensen invullen. Uw wensen worden vervolgens doorgestuurd naar meerdere uitvaartondernemingen in uw directe omgeving. U kiest vervolgens de uitvaartonderneming die u het beste aanbod doet. Het gebruik van sites als Uitvaartmarkt.nl en UitvaartOffertes.nl is kosteloos en verplicht u tot niets.

Opzoeken en klaarleggen

Wanneer u het overlijden heeft gemeld bij de verzekeringsmaatschappij of de uitvaartondernemer is het verstanding om wat zaken klaar te leggen zoals:

 • de kleding waarin de overledene zal worden opgebaard
 • het paspoort, rijbewijs of ander identiteitsbewijs van de overledene
 • testament en/of uitvaartwensenformulier (indien aanwezig)
 • adressenlijst van familie en kennissen ten behoeve van de rouwkaarten
 • uitvaartpolissen

 • Vind een onderneming:

  0800-STERFGEVAL
  Reportage door: Uitvaart.tv
  Meer reportages
  Uitvaartmarkt.nl
  Reportage door: Uitvaart.Com
  Meer reportages

  Heeft u op dit moment een
  uitvaartondernemer nodig?

  Bel nu: 088 605 1219
  Dag en nacht bereikbaar  Nee, ga verder >