Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verkoop graf


6 augustus 2008

Vraag nummer: 5614  (oude nummer: 11141)

hallo ik heb een vraag over een graf
mijn vader heeft in het verleden 2 graven gekocht voor mijn oma en opa mijn oma ligt er begraven maar mijn opa niet dat graf is dus nog vrij.nu willen wij dat graf verkopen . maar de kerk beheerd de begraafplaats het is niet van de gemeente. na contact met de perzoon die er over gaat .deze vertelde mij dat de gewoonte is het te schenken aan kerk .dit doe ik niet, wat kan ik er voor vragen ,wat is mijn recht .vg XX

Antwoord:

Geachte heer,

Iemand heeft geen recht op teruggave van (een deel van) de koopsom, als hij afziet van gebruik van het graf.
Als u een paar schoenen koopt, maar er nooit op loopt, hoeft de winkel ze niet terug te kopen. Als u van een gemeente een paspoort krijgt maar nooit op reis gaat, kunt u ook geen geld terug krijgen. Waarom de kerk geld terug moeten betalen?

Uw vader kan het graf gewoon houden; je weet (helaas) nooit of je het toch niet nog een keer kunt gebruiken voor een ander familielid.

Zie ook andere vragen over het verkopen van een graf in de subrubriek 'Eigen graf, particulier graf of familiegraf', bijvoorbeeld Verkoop eigen graf aan gemeente, Grafrechten verkoopbaar?, Verkoop graf(recht) terug aan gemeente, van de kant van de gemeente bezien de vraag Verkopen van graven, Grafrechten verkopen, Familiegraf/alg. graf verkopen?, Eeuwig graf bij Zorgvlied Amsterdam verkopen?, Vergoeding teruggave graf en Verkoop 1-persoons graf.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier). Zoals:
Nieuwe wettelijke regeling sinds maart 2011: Van wie is de grafsteen?


Zie over aankoop en behoud van eeuwige graven:

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE