Familiegraf/alg. graf verkopen?


7 augustus 2003

Vraag nummer: 2383  (oude nummer: 2890)

Ik heb enkele jaren geleden een graf gekregen (koopgraf, sinds 1930 in de familie). De titel is in 1992 op mijn naam overgeschreven. Er zijn geen verdere kosten of familieleden die het graf zouden willen. Ik woon sinds een jaar in Australie en denk erover om mijn graf te verkopen. Is dit mogelijk? En wat is een graf waard? Begraafplaats is Monuta Rustoord, Berg en Dal in Nijmegen. Ik heb altijd begrepen dat het een familiegraf is (4 personen) maar misschien is het een algemeen graf? Mijn vaders oud-oom en zijn 2 echtgenotes 'bewonen' het graf.
Alle info die u me kunt geven is welkom!

Met vriendelijke groet,

Linda Harrison-Bros

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Zie vraag 2799 'Graf verkopen?' in de sub-rubriek 'Eigen graf of Familiegraf' en de in die vraag genoemde verdere verwijzingen. En neemt u gewoon eens met Monuta contact op over de (on)mogelijkheden.
Ik denk overigens ook dat het een familiegraf en geen algemeen graf is; in een algemeen graf liggen gewoonlijk nooit familieleden bij elkaar.
Overigens ligt deze begraafplaats in Nijmegen aan de Postweg, vlak bij de plek waar de Postweg uitkomt op de Bergendalseweg. Maar dat is iets anders dan Berg en Dal, een dorp dat tegen Nijmegen aan ligt, maar tot de gemeente Groesbeek behoort. Ik heb toevallig een paar jaar daar vlak in de buurt gewoond.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >