Overlijden van mijn Vader


27 juni 2007

Vraag nummer: 11151  (oude nummer: 9421)

Mijn vader is verleden week dinsdag overleden en gister begraven.
Mijn vader was hertrouwd en zijn vrouw is 4 jaar geleden overleden. Die vrouw had twee nichten die de hele boel betuttelde, hem zg. verzorgd hebben etc. een nicht was gemachtigd op zijn bankrekening en alles in de kneep had.
Nu mijn zus, is ander half jaar ouder dan ik, dus de oudste speelde onder een hoedje met haar en alles is weer buiten mij om geregeld.
Mijn moeder heeft in 1991 zelfmoord gepleegd en mijn zus heeft alles achter over gedrukt maar omdat ik toe net failliet was met mijn bedrijf heeft zij gretig gebruik gemaakt van die situatie en dat doet ze nu ook weer.
Tot onze verbazing waren gister alle belangrijke stukken verdwenen uit zijn appartement, ik durfde niet naar binnen maar mijn zoon van 33 jaar wel, hij had een hele goede band met mijn vader en constateerde dat, wij hebben nergen op gereageerd want ik vond het onsmakelijk.
Mijn zus deed al overdreven aardig tegen mij bij de crematie dat vond ik al verdacht maar heb gewoon het spelletje mee gespeeld want het ging uiteindelijk niet om ons maar om mijn lieve vader van 82 jaar die door beroving op straat uiteindelijk, voor 50 euro, is overleden.
Het zit mij zo hoog dat familie zo met elkaar omgaan.
Ze zij ook dat mijn vader overal namen had op gezet en dat niets van mij was overgebleven.
Wat moet ik nu doen?
Kan ik ook nog mijn kindsdeel opvragen uit 1991 want ik denk dat daar nu eindelijk aanleiding voor is, want ze presteerd het nu voor de tweede keer om de wet te ontlopen.
Ik hoop dat U een oplossing weet of heb ik nergen recht op?
Ik heb toch recht op openheid van zaken?
Bijvoorbaad vriendelijk dank voor het lezen van mijn mailtje.
vr.gr.
Sonja Bron

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik heb eigenlijk maar één advies: ga eens langs een notaris en laat uitzoeken hoe het eigenlijk zit met het erfgenaamschap bij het overlijden van uw moeder en uw vader. Kortom: wie was/is erfgenaam. Alleen de erfgenamen tezamen of een aangewezen executeur kan aan de spullen van een overledene komen. Als iemand dat doet zonder bevoegdheid, dan noemen we dat al snel verduistering en komen in het strafrecht terecht. Bij leven afgegeven machtigingen vervallen overigens doorgaans door het overlijden van de volmachtgever.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >