Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

ik mag niets weten

19 september 2006

Vraag nummer: 10514 (oude nummer: 8330)

Geachte heer/mevrouw

Ruim 3 jaar geleden is mijn vader overleden.
Weken na de crematie hoorde ik dat mijn moeder met mijn broer (een verwende nakomer, die altijd 'anders' behandeld werd door mijn ouders) naar de notaris geweest was om 'alles te regelen'.
Mijn zus en ik wisten van niets en weten nog steeds van niets.
Mijn zus vindt het te veel 'gedoe' en is bang de familieverhoudingen te verstoren en laat het dus zo.
Zij woont nl ook vlak bij mijn moeder en mijn broer.

Ik heb ooit geprobeerd met mijn moeder te praten en dan komt er een hele felle reactie zo van 'er is toch niks te weten'... en dan wordt ze zeer emotioneel.
Dat is dus niet mogelijk.

Mijn zus en ik zijn er totaal niet op uit mijn moeder ook maar 1 cent afhandig te maken, maar wij mogen toch ook wel eea weten ?
Mijn vader had een zeer goed salaris, had veel spaarbankboekjes en leefde krenterig......
Ook hadden ze ooit een huis, dat verkocht is.
Het enige dat wij weten is dat er nu nog 1 rekening is, want dat alles bij elkaar gezet is.

Stel dat er wat met mijn broer gebeurt...
Sinds een jaar of 7 heeft hij een vriendin, die hoogstwaarschijnlijk ook bij de notaris was, toen mijn vader overleed, want ze is altijd overal bij.
Mijn broer leeft op zeer grote voet en heeft ook de pasjes. Ik heb 1x gezien dat hij met het pasje van mijn moeder artikelen voor hemzelf betaalde.
Hij reageerde toen vreemd en zei:' dat maak ik thuis wel in orde' en dat zou natuurlijk kunnen, maar kan natuurlijk ook zijn vergeten.
Ik heb echt geen idee.

Sinds 2 jaar heb ik geen contact meer met mijn broer, omdat ik er achter kwam dat hij loog en afspraken, op ander gebied, niet nakwam. Hij heeft de boel verbroken door nergens op te reageren en ik heb dat zo gelaten.
Met mijn moeder (nu 85 en zeer bij de tijd) en zus is het contact goed.
Ik zit hier echt mee, want ik voel me zo buitengesloten.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Wat mij betreft mag u alles weten, maar de vraag is of het afdwingbaar is. Allereerst moet je je afvragen welke situatie bij overlijden van uw vader van toepassing was. Langstlevende testament? Wettelijke verdelin?? Indien één van beide van toepassing was en op grond daarvan uw moeder enig eigenaar is geworden, is eigenlijk de kous af.

Als uw moeder goed bij is, dan is bewind ook geen optie en zal u voor extra informatie toch bij uw moeder moeten zijn.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder