Hij had een Samenlevingscontract wat nu


25 mei 2016

Vraag nummer: 46288

Mijn vader is 5 Dec 2015 overleden.
Mijn zusje en ik zijn erfgenaam

Hij had een samenlevingscontract met zijn ex vriendin sins dec 2010.
Het contract is 5 jaar geldig en niet verlengd. In het contract staat dat zij beide de huur van de woning moesten betalen dat heeft mij vader bijna niet gedaan in die 5 jaar.
Nu doet zijn ex vriendin daar beroep op en dat is een bedrag van 30.000 euro. Nu wil zij alles wat hij achterlaat aan geld

Kan dit volgens haar erf ik schuld en ben ik beter af mijn vaders geld aan haar tegeven zij heeft hier bij een advocaat een contract op laten stellen die zij mij aandringt te tekenen.

Antwoord:

Geachte heer,

Indien een erfgenaam het erfgenaamschap zuiver aanvaardt, dan ben je niet alleen gerechtigd tot de tegoeden, maar ook aansprakelijk voor de schulden/verplichtingen van de overledene. Indien vastgesteld wordt dat er inderdaad een schuld is uit hoofde van het samenlevingscontract (mij lijkt dat dat eerst (samen) moet worden vastgesteld of en zo ja hoe hoog die schuld is) dan komt die voor rekening van de erfgenamen in het bovengeschetse geval. Zomaar een contract tekenen over één en ander is niet aan te bevelen indien u niet de overtuiging hebt dat het ook juist is wat daarin wordt gesteld. Laat u zich dus goed voorlichten en informeren.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >