erfverklaring en aangifte successie
22 februari 2013
Vraag nummer: 33696
goedenmiddag.
na het overlijden van mijn zusje nu bijna een jaar geleden is er veel mis gegaan.
o,a heb ik nooit erf volmacht getekent, omdat ze mij zonder openheid van zaken wilde laten tekenen,,ze hebben alles al afgewikkelt en dat mag niet zonder mij als erfgenaam.
nu is er echter een aangifte sucsessie gedaan. en dat kan niet, dan moet mijn handtekening zijn vervalst op het aangifte biljet.
volgens de belasting moest die binnen 8 na overlijden ingevuld zijn en terug verzonden.
wat gebeurt er als blijkt dat er inderdaad een handtekening is vervalst op de aangifte wordt deze dan als niet verzonden beschouwt en of nietig verklaart.
ik zit in een lastig parket mijn moeder van 85 is er ook bij betrokken,,niemand praat met me en heb het vermoeden dat mijn moeder er niets van weet.
ik wil aangifte doen bij politie en belasting dienst hiervan...echter dan gaat mijn moeder er ook in mee,,ik denk dat zowel politie als belasting niet mild is met valheid in geschrifte en opnemen van geld zonder handtekening van een erfgenaam....eigenlijk denk ik dat al mijn andere zussen en zwager een groot probleem hebben als ik hier van aangifte doe....hoe gaat de belastingdienst hiermee om.
hartelijk dank alvast voor uw antwoord.
vriendelijke groet van rob
Antwoord:
Geachte heer,
Er is soms een groot verschil tussen recht hebben en recht krijgen. Gelukkig gaat het meestel wel goed en is er goed overleg. Als dat niet zo is en er wordt onbevoegd gehandeld dan bestaat inderdaad de kans dat je in het strafrecht terecht komt. Uit civielrechtelijke optiek kan dan een vordering van de één op de ander ontstaan, maar ook hiervoor geldt weer de kwestie van bewijs en verhaal.
Wellicht goed om eens langs het juridisch loket bij u in de buurt te gaan voor informatie en advies.