erfenis en bewind


14 juli 2008

Vraag nummer: 11911  (oude nummer: 11086)

Het verhaal ligt redelijk ingewikkeld, ik zal proberen het zo goed mogelijk te verwoorden.

Ik heb zelf een beschermingsbewind lopen waarmee ik bezig ben om deze op te heffen.

Nu is het volgende aan de hand, mijn opa is begin van dit jaar overleden en hij heeft in zijn testament het volgende laten opnemen;

Dat mijn erfdeel onder bewind komt te staan en er maandelijks een bedrag uitgekeerd word en het bewind eindigt op mijn 60e levensjaar en mijn vader is door mijn opa benoemd als bewindvoerder.

In de periode dat mijn opa zijn testament heeft op laten maken heeft hij informatie ingewonnen bij mijn vader, mijn vader heeft destijds bewust of onbewust verkeerde informatie gegeven aan mijn opa waardoor hij heeft besloten dit zo op te nemen in zijn testament.

Want ik heb ooit verscheidende schulden gehad en ook een bijstandsuitkering gehad en uit een brief van mijn opa aan mij gericht, begreep ik dat hij deze maatregel heeft ingesteld om te zorgen dat mijn erfdeel niet zou worden gebruikt voor het betalen van schulden of mogelijk zou kunnen leiden tot het verlies van de bijstandsuitkering met alle gevolgend van dien.

Want namelijk de periode dat mijn opa de informatie heeft gevraagd aan mijn vader, was ik namelijk al schuldvrij en had ik geen bijstandsuitkering meer.

Ik ben van mening dat doordat mijn vader bewust of onbewust de verkeerde informatie heeft gegeven mijn opa is overgegaan tot deze maatregel.

Ik ben bang om dat deze bewindvoering ook in het register word opgenomen, deze nieuwe bewindvoering problemen kan geven als ik mijn persoonlijke bewindvoering wil opheffen.

Ik dit voorgelegd aan de notaris van mijn opa, ze wil het gaan uitzoeken maar zij geeft aan dat zij daar haar normale geldende uurloon voor gaat rekenen.

Voordat ik het besluit uit te laten zoeken door de betreffende notaris.
Zou ik graag van u horen of er idd mogelijkheden zijn tot het aantekenen van bezwaar of mogelijk deze maatregel aan te vechten of andere mogelijkheden.

Ik hoor graag u persoonlijke mening en advies hoe te handelen in deze situatie en indien noodzakelijk kan ik per mail nog verdere inlichtingen verstrekken.

Met vriendelijke groet,

Antwoord:

Geachte heer,

Als de tekst van het testament duidelijk is en niet vatbaar voor meerdere uitleg, dan kan er lijkt mij niet zoveel aan gedaan worden. Wat u wel zou kunnen doen is de nalatenschap verwerpen. Daarmee bent u geen erfgenaam en hebt u dus ook niet te maken met bewind. Let bij verwerpen wel op als u zelf kinderen hebt. Dus toch eerst even naar de notaris voor advies.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >