Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Beginnend begrafenisondernemer


2 februari 2002

Vraag nummer: 745  (oude nummer: 856)

Fri Feb 23 16:27:35 2001

Wij willen heel graag ons vestigen als begrafenisondernemer maar geen ervaring we zijn bereid de opleiding te volgen maar het is voor ons nogal een "sprong in het diepe".
wat is jullie advies hierin???!

Antwoord:

U speelt met de idee om u als begrafenisondernemer te vestigen. En u vraagt om een advies.
Het advies is, een dringend advies zelfs, om niet in het diepe te springen.In feite wilt u 2 dingen: in de uitvaartbranche bezig zijn en zelfstandige worden. Dat zijn twee - op zich heel verschillende - dingen die kennis en liefst enige ervaring vergen. En als u die niet hebt, moet u eerst zorgen dat u die in voldoende mate krijgt, wil 'de sprong' een redelijke kans van slagen hebben.
Voor wat betreft het uitvaartvak, is het verstandig om eerst een opleiding te volgen. Ik verwijs u naar de opleidingen op deze site. Vervolgens om feitelijk ervaring op te doen, dus enkele jaren ergens als uitvaartverzorger te gaan werken. Want papier en avondcursus is nog wel wat anders dan het in de praktijk met overledenen en hun nabestaanden omgaan. Dan zou het verstandig zijn om een werkkring te zoeken bij een wat kleiner bedrijf, waar u ook spelenderwijs de kans krijgt om eens in de keuken te kijken voor wat betreft het ondernemerschap. Wat zit er aan vast om werkgever te zijn? Wat moet men aan investeringen doen? Hoe gaat u om met al het papierwerk van de Belastingdienst en al die instellingen waar een bedrijf mee te maken krijgt? Je kunt nog zo'n goede uitvaartverzorger zijn, maar als je geen klanten kunt werven, geen calculaties kunt maken, niet verantwoord kunt investeren, te hoge beginnersuitgaven hebt etc., ben je binnen de kortste keren failliet. Belangrijk is ook om uzelf de vraag te stellen of u ook wel het karakter en de eigenschappen hebt om het ondernemerschap aan te kunnen. Nu is dat een vraag 'op het droge', dan geeft u zichzelf geen goed antwoord. U moet zich die vraag stellen als u ergens een tijdje meedraait.En dan kan het handiger zijn om eens te praten met een ondernemer die er over enkele jaren mee wil stoppen, dan om ergens als een 'wild guess' een bord aan de muur te spijkeren.
De eerste test is, dat als u dit soort dingen zelf nog niet bedacht hebt, u er zeker nog niet aan toe bent.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

24 februari 2001

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >