Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Pas na begrafenis gerealiseerd dat onze moeder lid was van uitvaartvereniging


4 januari 2011

Vraag nummer: 7805  (oude nummer: 16311)

Wij zijn enkele maanden na het overleden van onze moeder erachter gekomen dat ze lid was van de lokale uitvaartvereniging. We hebben inmiddels de gehele begrafenis al betaald - deze was geregeld door een uitvaart onderneming uit een andere plaats. Hebben wij recht op uitbetaling van de vereniging waar onze moeder jaarlijks voor betaalde, ook al hebben zij de begrafenis uiteindelijk niet geregeld?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Of u recht hebt op een vergoeding kan ik u niet zeggen. Dat behoort u zelf na te kunnen lezen in de polis of de voorwaarden van het lidmaatschap van die uitvaartvereniging.

Het verschilt per vereniging hoe men dit soort situaties geregeld heeft. Gewoonlijk krijgt men niet de gehele kosten van een andere uitvaartonderneming vergoed; in veel gevallen krijgt men een kleine vergoeding. Maar er zijn ook verenigingen die de regel hanteren dat men geen enkele vergoeding geeft als men niet van hun diensten gebruik maakt.

Maar dat behoort natuurlijk allemaal op papier te staan; het zijn de voorwaarden die uw moeder heeft geaccepteerd door haar lidmaatschap van de vereniging.

Zie vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Vragen over uitvaartorganisaties' in de hoofdrubriek 'Overige onderwerpen'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >