Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vinden failliette uitvaartvereniging


22 februari 2006

Vraag nummer: 4295  (oude nummer: 7572)

Hallo,

Zou u me rechtstreeks kunnen helpen? Ik ben voor vrienden op zoek naar de Drentse Uitvaartvereniging. Jaren hebben ze aan een polis betaald totdat deze premievrij was. Nu schijnt deze uitvaartvereniging failliet te zijn. Is deze mogelijk overgenomen door een grotere maatschappij en wat ze ook graag willen weten is, wat er dan gebeurt is met de waarde die de polis bezat. Het zijn mensen van over de 70, dus opnieuw verzekeren is voor hun niet meer te betalen. Alvast heel erg bedankt. p.s. op de site van Oude Polissen is hierover niets te vinden en ik weet niet waar ik nog meer kan zoeken.

Antwoord:

Geachte heer,

Ik adviseer u om contact op te nemen met de voormalige Pensioen en Verzekeringskamer, thans onderdeel van De Nederlandsche Bank, te Apeldoorn (www.dnb.nl).

Zie http://www.dnb.nl/dnb/pagina.jsp?cid=tcm:12-40241 waar o.a. het volgende staat:
> Polissen achterhalen
U heeft een oude polis gevonden maar de verzekeraar bestaat niet meer? In dat geval kan de Nederlandsche Bank u verder helpen.
Wanneer u in het bestand oude levensverzekeraars en begrafenisfondsen de naam van de oude verzekeraar intikt krijgt u de (rechts)opvolger van deze instelling. Houdt u er rekening mee dat natura-uitvaartverzekeraars pas vanaf 1996 onder ons toezicht staan. Daarom beschikken wij niet in alle gevallen over historische gegevens van deze verzekeraars.<

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Mag je voor de uitvaart een andere uitvaartondernemer in de arm nemen dan bij wie je verzekerd bent?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >