Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitvaartverzekering of overlijdensrisicoverzekering?


29 mei 2004

Vraag nummer: 3143  (oude nummer: 4350)

Ik heb verschillende folders bestudeerd en heb nu het idee dat je voor ongeveer dezelfde premie bij een overlijdensrisicoverzekering een veel hoger bedrag krijgt uigekeerd dan bij een (kapitaal) uitvaartverzekering.
Hoe zit dat nu??
Je kunt het geld van een overlijdensrisicoverzekering toch ook gebruiken voor de uitvaart, en dan houden de nabestaanden nog een hoop over.
Of snap ik iets niet?
Met vriendelijke groet

Antwoord:

Geachte heer,

Er is geen algemene regel dat het ene type verzekering meer uitkeert dan het andere. Maar let goed op wat prognoses zijn (gebakken lucht, in feite) en wat garanties zijn. Dáár zit naar mijn inschatting het grote verschil. En onder welke omstandigheden het tot een uitkering komt. Of er een koopsom wordt betaald, dan wel een periodieke premie. En in het laatste geval of die nog jaarlijks stijgt of niet.

Voorts moet u bedenken dat commerciële verzekeraars ergens aan moeten verdienen. De niet-commerciële niet, die hoeven geen winst te maken.

Maar er zijn zo verschrikkelijk veel verzekeringen, met zo veel varianten dat er niets concreets over te zeggen valt zonder van de door u bedoelde aanbieders de aanbiedingen feitelijk voor mij te zien.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >