Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Oude polissen

25 december 2008

Vraag nummer: 6024 (oude nummer: 12042)

Mijn vrouw en ik zijn erfgenamen geworden van een oude mevrouw. Nu vonden wij daar oude polissen n.l. Een van"De Groot Noordhollandse van1845 "vereeniging van levenensverzekering en lijfrente en een Bouw-obligatie van cooperatie pc. Kunt u ons hier iets over vertellen over de waarde of geldigheid
bv dank

Antwoord:

Op de site van De Nederlandse Bank staat een lijst van namen van oude verzekeraars en de verzekeraars die deze maatschappijen hebben overgenomen of die een nieuwe naam hebben. U kunt bij deze nieuwe maatschappijen informeren naar de waarde van deze polissen.

De Cooperatie PC bestaat nog altijd, in Amsterdam.

http://www.dnb.nl/en/binaries/Bestand%20oude%20levensverzekeraars%20en%20begrafenisfondsen_tcm47-152742.pdf

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder