Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begrafenis door de gemeente Amsterdam (kosten uitvaart oma verhalen op kleinkinderen?)


1 september 2015

Vraag nummer: 43626

Mijn ex. ex. is overleden ze is 68 jaar geworden en niet verzekerd. Ze had 3 kinderen 2 van mij en 1 van een andere man. 1 van mijn kinderen is 7 jaar geleden overleden maar had 5 kinderen van twee echtgenotenMijn vraag is moeten de kinderen van mijn overleden zoon ook mee betalen .alvast bedankt.

Antwoord:

Geachte heer,

De kleinkinderen van een overledene, wiens uitvaart door een gemeente wordt geregeld, zijn aansprakelijk voor de kosten van de uitvaart van hun grootmoeder als zij erfgenaam zijn. Niet, als zij formeel afzien van de erfenis.

Vergelijk bijvoorbeeld vraag 'Verhaal begrafeniskosten door de gemeente op broer/zus?' van enkele dagen geleden. Als u 'broer/zus' vervangt door 'kleinkind' of 'oma' hebt een antwoord dat ook op uw vraag van toepassing is.
De 5 kleinkinderen zijn als opvolger van hun overleden vader in principe erfgenaam van hun oma. Maar zij kunnen de erfenis ook verwerpen. En dan zijn ze niet aansprakelijk.

Zie de vele vele vragen over de kosten van de uitvaart van familielieden in de subrubriek 'Kosten uitvaart' van de rubriek 'Overige onderwerpen'. En natuurlijk in de subrubriek 'Uitvaart door gemeente'.

En niet te vergeten vraag 'Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart? in de lijst van Meest gestelde vragen op de startpagina van deze adviesrubriek.


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >