Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verzorging na overlijden in verpleeghuis; dubbele kosten?


15 januari 2009

Vraag nummer: 6077  (oude nummer: 12129)

Oom overleden in verpleeghuis
Verpleeghuis geeft door dat oom snachts is overleden en dat Oom inmiddels door partij xxxx is "afgelegd", gekleed etc en is opgenomen in mortuarium. Oom had Natura-Polis bij een uitvaart-ondernemer, die is ingeschakeld door mij.
Omdat afleggen etc is gedaan door (contract) partij van het verpleeghuis, moet ik nu waarschijnlijk de kosten betalen terwijl de uitvaartondernemer die de rest heeft afgehandeld, die kosten niet gemaakt heeft en wegens natura-polis ook niet vergoed
Kortom: Er is/was voor verzekerd, maar er komen nu dubbele kosten omdat kennelijk de standaard-procedure van het verpleeghuis is om een standaard partij in te schakelen
Moet ik die (extra) kosten betalen??

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dat is van een afstand moeilijk te beoordelen. De vraag is of uw oom en daarmee zijn erfgenamen contractueel gebonden zijn aan het afleggen e.d. van uw oom door een door het verpleeghuis aan te wijzen partij. Het contractueel gebonden zijn kan zitten in het contract van uw oom met het verpleeghuis, de algemene voorwaarden van het verpleeghuis, of misschien op een andere manier. Maar dat moet het verpleeghuis dan eerst maar eens aantonen, zou ik zeggen.

Mijn stelling, als ik u was, zou zijn dat er geen reden om om de kosten te betalen, omdat u geen opdracht hebt gegeven. Het verpleeghuis moet dan maar eens aantonen dat er wel een verplichting is. Niet alleen zeggen of schrijven, maar ook aantonen aan de hand van een geldende overeenkomst of voorwaarden. Met de partij die de werkzaamheden heeft uitgevoerd, hebt u zo wie zo niets te maken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >