Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Rouwbijeenkomst in theater


15 juli 2002

Vraag nummer: 812  (oude nummer: 1133)

Een rouwcentrum (Sander Snijders) in de nabijheid van onze woningen, organiseert steeds vaker rouwbijeenkomsten in het theater in de buurt, het Pim Jacobs Theater in Maarssen.
De achteringang van dat theater wordt gebruikt als in- en uitgang voor de overledene. Afgezien van het feit dat het van weinig respect getuigt om de overledene langs kliko's en dergelijken in en uit het theater te transporteren, is het voor de direct omwonenden niet echt prettig. Het rouwcentrum had zo'n 2 jaar geleden problemen met de direct omwonenden van het rouwcentrum omdat zij zich stoorden aan de geparkeerde lijk-en volgwagens voor de deur. Daar zijn toen afspraken over gemaakt. Nu lijkt het erop dat dit zich heeft verplaatst in onze richting omdat het theater ruimte te verhuren heeft.
Ter informatie: het theater heeft aan de zijkant van de hoofdingang eveneens een in- en uitgang voor goederen, deze in-en uitgang ligt niet in het zicht van omwonenden.
Vraag 1: mag een theater zomaar gebruikt worden voor rouwbijeenkomsten, waarbij de overledene via een achterin-uitgang wordt getransporteerd?
Vraag 2: Zo nee, wat zijn onze juridische mogelijkheden?

Namens enkele bezorgde bewoners,
N.N.

(Voor alle duidelijkheid, wij hebben geenszins bezwaar tegen het gebruik van het theater zelf, maar meer tegen de aan-en afvoer van de overledene via de achteruitgang en het feit dat de direct omwonenden direct geconfronteerd worden met rouwauto's. Tevens is er een vigerend parkeerverbod in de straat).

Antwoord:

1. Ja, in principe mag en kan elke ruimte worden gebruikt voor rouwbijeenkomsten.
2. Nee, ik zie voor u geen directe juridische mogelijkheden. Wellicht is het als buurtbewoners verstandig om gewoon eens met de directie van het theater en/of het rouwcentrum te overleggen over een route en ingang waar u minder zicht op hebt.

mr. W.G.H.M. van der Putten

15 juli 2002

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE