Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kwijtschelding of vermindering uitvaartkosten?

17 juni 2011

Vraag nummer: 24723 (oude nummer: 16808)

Ik ben een studente aan the Hes, heb mijn vader 6 maanden geleden verloren, hij was verzekerd maar toch is een bedrag dat voor de uitvaart betaald moet worden, het gaat hier om 1300 euro, zal niet veel zijn voor veel mensen maar ik als uitwonend student met een bijbaan kan me dit niet veroorloven, nu is incasso ingeschakkeld en probeer ik een betalregeling te treffen maar ja ik wil weten als er een mogelijkheid is voor mij als student om dit niet te betalen of het bedrag te verminderen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Daar zijn geen regelingen voor.

Het is wat hard om nu te zeggen, maar het is wel waar: uw vader had er voor moeten zorgen om voldoende verzekerd te zijn. Of u had een soberder uitvaart moeten kiezen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


Zijn kinderen verplicht om de uitvaart van ouders te betalen?

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder