Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

<24 weken zwangerschap


15 januari 2008

Vraag nummer: 5123  (oude nummer: 10109)

Als een kindje na < 24 weken zwangerschap geboren wordt maar het heeft wel geleefd zijn er dan wel wettelijke verplichtingen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Onder de oude wetgeving tot 1991 was het zo dat ieder kind dat na de geboorte geleefd heeft, als een overledene gold, die volgens de regels van de wet moest worden begraven of gecremeerd, ook al was het een vrucht van 20 weken oud die 3 minuten geleefd heeft.

Sinds 1991 is het zo dat een kindje dat korter dan 24 weken tevoren verwekt is, niet meer onder de Wet op de lijkbezorging valt, ook als het na de geboorte enkele uren of dagen geleefd heeft.

Feitelijk betekent dat dat de ouders de vrijheid hebben om zo'n kind wél gewoon te begraven of te cremeren, als ze willen. Maar er is geen wettelijke verplichting tot begraven of cremeren; het kind kan ook als specificiek ziekenhuisafval worden afgevoerd. Maar daar zullen mijns inziens weinig ouders voor kiezen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans sinds augustus vorig jaar mijn ervaring, tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718). Mijn kantoor staat na 5 maanden nog altijd onder een verkeerd nummer in de telefoongids. Bellen, schrijven, faxen, niets helpt. Het wordt weer tijd voor een kort geding, net als toen ik in oktober de aansluiting door KPN met een rechtszaak heb moeten afdwingen. Zie voor het juiste adres en telefoonnummer de Adressengids van deze site.

En dan heb ik het nog niet over de verkeerde facturen van KPN. Al maanden lang op een verkeerde naam, naar een oud adres, plotseling is het abonnement eenzijdig verwijzigd, een verkeerd bedrag, etc. etc. En niemand reageert op klachten daarover.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >