Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

As moeder (vader wil verstrooien, dochter in tuin bijzetten)


20 februari 2009

Vraag nummer: 6196  (oude nummer: 12371)

Beste dame of heer,

Mijn moeder is in November 2008 overleden en heeft alles doorgesproken met mij en mijn partner m.b.t de crematie omdat ze niet wilde dat haar echtgenoot dit zou regelen ze heeft dit aan hem voor haar sterven ook verteld ( slecht huwelijk)en een crematie zou doen die niet bij haar paste. Nu is het zo dat we hem overal bij betrokken hebben, ook bij de afspraken met de begrafenisondernemer. Hij heeft zelfs akkoord gegeven dat ik de opdrachtgever ben alleen vlak voor de crematie wilde hij ineens allerlei dingen aanpassen naar zijn eigen wensen! we zijn er uiteindelijk niet mee akkoord gegaan omdat het op voorhand al vast besproken was. Nu is hij ineens boos hierover en geeft aan dat hij nergens van op de hoogte was. ( bewijs heb ik)
Ik heb hem netjes gevraagd wat hij wilde met de as van mijn moeder maar hij had aangegeven maakt mij niks uit. Nu wil hij het ineens laten verstrooien om mij dwars te kunnen zitten en ik wil het graag bewaren bij mij in de achtertuin. Hij geeft aan mij voor de rechter te dagen als ik niet doe wat hij wil! wat kan ik nu doen?

Vriendelijke groet,
XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als u de opdrachtgever bent van de crematie dan bent u volgens de wet ook degene die mag beslissen wat er met de as van uw moeder gebeurt. U kunt die dus in de achtertuin bewaren als u dat wilt.

Een dreigement om u voor de rechter te slepen is een loos dreigement. Uw vader heeft juridisch geen poot om op te staan, als u moeder u nadrukkelijk het regelen van de crematie heeft toevertrouwd.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >