Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten ruimen botten en cremeren


30 juli 2013

Vraag nummer: 35218

Wij willen de botten van vader (ongeveer 39 jaar geleden gestorven) laten cremeren, en deze verstrooien met het as van moeder die pas is oeverleden.
Wat zijn de kosten als jullie het graf moeten ruimen?.

Antwoord:

Geachte heer,

Wij ruimen het graf niet. U hebt uw vraag gesteld in een juridische adviesrubriek.

Maar, u hebt met uw vraag in deze rubriek geluk. Vele anderen hebben al eerder een vergelijkbare vraag over de kosten en de gang van zaken gesteld. Zie tientallen vragen in de subrubriek Opgraven en (herbegraven of) cremeren.
Zoals de vragen Opgraving en crematie; mogelijk en kosten?, Kosten van opgraven en dan cremeren en Wat zijn de kosten van een opgraving en crematie? en ook Is opgraven en cremeren toegestaan; wat zijn de kosten?

Zie over opgraven en herbegraven of cremeren ook:


In antwoorden op oude vragen van voor 1 januari 2010 staat nog dat naast vergunning van de burgemeester ook verlof van de officier van justitie nodig is. De wet is per 1 januari 2010 gewijzigd. Alleen als iemand minder dan een jaar geleden overleden en begraven is, is voor het opgraven en cremeren nog toestemming van de officier van justitie nodig. Als het langer geleden is, is geen vergunning van de officier van justitie nodig.

Er is altijd toestemming nodig van de persoon op wiens naam het graf staat, als het om een eigen of particulier graf gaat. Bij een algemeen graf moet de toestemming komen van de persoon die de begrafenis heeft geregeld. Als die persoon overleden is, kan een andere nabestaande de toestemming geven.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE