Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten herbegraven van mijn vrouw


11 april 2012

Vraag nummer: 28065

Mijn vrouw is in 2003 overleden Nadien heb ik mijn huidige partner leren kennen op de begraafplaats Haar man is rond dezelfde periode overleden beide op jonge leeftijd.
Wij hebben in 2004 het graf gekocht naast de man van mijn partner zodat we later bij elkaar liggen.
Mijn vrouw ligt nog op dezelfde begraafplaats in een gemeentegraf en in 2014 zouden wij een aanvraag kunnen doen tot herbegraven
Wat zijn de kosten hiervoor al in een afgekocht graf van 30 jaar.
Wij willen dit samen doen,dus geen familie ed er bij.
Hartelijk dank voor uw reactie
met vriendelijke groet
L.A.Booman

Antwoord:

Geachte heer,

Begraafplaatsen hanteren allemaal verschillende tarieven voor opgravingen. Alleen 'uw eigen' begraafplaats kan u vertellen wat voor de op- en herbegraving van uw vrouw de kosten zijn.

Zie de tientallen vragen hierover in de subrubriek Opgraven en (herbegraven of) cremeren.

Zoals de vragen Opgraving en crematie; mogelijk en kosten?, Kosten van opgraven en dan cremeren en Wat zijn de kosten van een opgraving en crematie? en ook Is opgraven en cremeren toegestaan; wat zijn de kosten?

U hebt voor de opgraving verlof nodig van de burgemeester. Men krijgt in de regel dat verlof pas als de overledene minstens 10 jaar geleden begraven is. Als u de aanvraag in 2014 doet is er dus waarschijnlijk geen probleem.
Zie ook:


In oude vragen van voor 1 januari 2010 staat nog dat naast vergunning van de burgemeester ook verlof van de officier van justitie nodig is. De wet is per 1 januari 2010 gewijzigd. Alleen als iemand minder dan een jaar geleden overleden en begraven is, is voor het opgraven en cremeren nog toestemming van de officier van justitie nodig. In uw geval is geen vergunning van de officier van justitie nodig.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Nieuwe wettelijke regeling sinds maart 2011: Van wie is de grafsteen?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >