Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verzakken graf en herstelkosten 1


10 augustus 2020

Vraag nummer: 61330

Wie moet voor de herstelkosten opdraaien?

Een monument is in augustus 2017 geplaatst op een RK Begraafplaats in Den Helder. Nu op 10 augustus 2020 is het Graf ernstig verzakt. Het Bedrijf zegt dat het onder het onderhoud valt van de Beheerder van het Graf. en de Beheerder verwijst mij naar het Bedrijf.

Antwoord:

Geachte heer,

In een concreet geval kan ik geen advies geven.
Daar zou iemand veel gegevens voor moeten hebben, zoals over de uitvoering van het monument, of een fundering is geplaatst, of andere graven in de buurt op dezelfde manier zijn verzakt, of er 1 of 2 jaar geleden in een buurgraf begraven is (dat kan effect hebben), wanneer de verzakking voor het eerst geconstateerd is, of het meteen een flinke verzakking was dan wel of het geleidelijk ging, wat de regels van de begraafplaats voor grafmonumenten zijn, of de leverancier garantie geeft en waarvoor, of er duidelijke foto's van verschillende stadia van verzakken zijn, of er een klachteninstituut voor de leverancier is, idem voor de begraafplaats etc. etc.

Ik zou zelf eerst feiten en gegevens verzamelen, zoals ik boven genoemd heb, en dan zien of er conclusies te trekken zijn. O.a. door graven te vergelijken.

De leverancier van het monument en de houder van de begraafplaats zijn alleen aansprakelijk als ze duidelijk in verzuim zijn.
Misschien is het ook gewoon pech en eigen risico van een rechthebbende van een graf.

Zie vraag nummer 60488 'Verzakken grafsteen', vraag nummer 60431 'Wie betaalt schade verzakking graf', vraag nummer 56966 'Garantie verzakking grafmonument', vraag nummer 56298 'Begraafplaats aansprakelijk verzakken eigen graf?' en vele andere vragen in de subrubriek 'Grafsteen / monument'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Naschrift:
Zie vervolgvraag nummer 61335 'Verzakken graf en herstelkosten 2'.


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >